Bestrijd huisstofmijtallergie

Huisstofmijtallergie is geen lachertje. Nu de dagen korter worden en we vaker binnenshuis aan te treffen zijn en het stof minder zien liggen spelen voor veel mensen de allergieën op. Vervelend, zo’n allergie huisstofmijt. Niezen, tranende ogen en last van de luchtwegen zijn knap lastig. Gelukkig bestaan er middeltjes en manieren om ertegenin te gaan. Wij geven je een paar tips om mee aan de slag te gaan.

Poetsen en soppen

Huisstofmijt houdt van stof. Het is de geliefde biotoop en voedingsbodem van de microscopisch kleine diertjes. Poetsen is dus de boodschap! Dat kan met water en zeep, maar nog beter is om speciaal poetsmiddel in huis te halen om de diertjes te lijf te gaan.

Allergie

Verlucht de woning

De diertjes houden van warme, stoffige en donkere hoekjes en gaatjes. Regelmatig de slaapkamer en woonvertrekken verluchten is ook een erg goede zaak. 10 minuten per dag de deur of het raam even open zetten is voldoende om de luchtstroom te verversen. Dat is niet alleen goed tegen de huisstofmijt, maar komt ook jouw gezondheid en die van je huisgenoten ten goede.

Vervang woontextiel

Zoek je naar een meer rigoureuze aanpak? Vervang jouw huistextiel. Denk aan allergeendichte hoezen zodat de huisstofmijt geen kans krijgt in de slaapkamer of in de kussens op de bank in de woonkamer. Het materiaal is zo dicht dat ze er gewoonweg niet in komen.