Wat heb je nodig voor een gezonde levensstijl

Sporten is steeds meer in trek onder de mannen, de tijd van de bierbuiken is weer voorbij.
Of je dagelijkse inspanning nu bestaat uit een flink stuk wandelen, fanatiek hardlopen of een teamsport als bijvoorbeeld voetbal of hockey. Alle vormen van beweging zijn goed voor je lichaam. Beweging en sport kunnen bijdragen aan het verbeteren van je conditie, aan het groeien van je spieren en het verliezen van gewicht. Gezond eten en drinken helpen daarbij.

Wees actief

Het is goed om dagelijks even lekker te bewegen. Het maakt niet per se uit wat je doet, als je het maar doet. Elke vorm van beweging is goed voor je lichaam omdat sporten of bewegen bij kan dragen aan het verbeteren van je gezondheid. Door middel van een betere conditie, het groeien van spieren of het verliezen van overtollig gewicht, wordt iedere man een stuk gezonder.

Gezond eten

Gezond eten en drinken is voor iedere man een goede aanvulling op je dagelijkse beweging.
Een goede voeding heeft naast hard werken ook een grote invloed op je sportprestaties en op het gezonder kunnen leven. Het is belangrijk dat je rekening houdt met wat je als sporter verbrand en wat je nodig hebt om je lichaam te kunnen laten herstellen. Er zijn op internet verschillende tools en apps te vinden die je hierbij kunnen helpen. Zei kunnen je voeding gemakkelijk registeren en bijhouden wat je op een dag nog moet eten om te voldoen aan je dagelijkse voedingswaarden.

Wat is je motivatie

Mannenwijzer zegt vooral dat je voor jezelf moet bepalen wat je het liefste wil trainen. Wil je liever een verbeterde conditie dan kun je het beste duursporten gaan doen waarbij je veel dezelfde bewegingen maakt en hier specifiek op oefent. Als je altijd al de wens hebt gehad om mee om grotere spieren te krijgen, dan kun je het beste zware krachtoefeningen doen met relatief weinig herhalingen. Bouw je gewicht snel op en wees niet bang om minder herhalingen te maken als je naar een zwaarder gewicht gaat. Verder is het natuurlijk altijd leuk om bezig te zijn met sport, maar een partner kan vaak zo zijn positieve effecten hebben en kun je elkaar even meetrekken wanneer er geen motivatie is.