Voeding voor CrossFit atleten

CrossFit atleten trainen elke dag, vaak meerdere trainingssessies op één dag en dit kan het lichaam natuurlijk niet zomaar aan zonder goede voeding. Voeding is dus erg belangrijk voor de CrossFit atleet om te herstellen van zijn trainingen als de energie die er geleverd moet worden om de trainingen vol te kunnen houden. Naast voeding is ook genoeg rust belangrijk voor een crossfitter.

Waarom trainen CrossFit atleten zo vaak in vergelijking met andere krachtsporters?

CrossFit is niet één sport maar eigenlijk een sport waarbij vele sporten in verwerkt zitten. Zo zie je crossfitters onder andere gewichtheffen, turnen, touwtjespringen, zwemmen, rennen en ga zo maar door. Ze moeten in verschillende sport disciplines een niveau ontwikkelen dat genoeg is om mee te doen aan competities en dit gaat natuurlijk niet zo makkelijk.

Voorbeelden van CrossFit oefeningen

Belangrijke oefeningen binnen CrossFit zijn hardlopen, zwemmen, olympisch gewichtheffen (snatch en clean&jerk), power cleans, muscle ups, pull ups en push ups, handstands, l-sits, burpees, deadlifts, squats en touwtjespringen en double unders

Hiernaast wordt er ook nog veel met kettlebells en andere aparte objecten getraind die afkomstig zijn uit het sterkste man.

Na al deze oefeningen, wat moet een crossfitter eten?

Natuurlijk moet een crossfitter goed en gezond eten binnen krijgen om energie te krijgen voor deze trainingen.
Hier moeten ook de spieren en gewrichten weer van herstellen, dit vereist goede voeding.

Ten eerste zijn de eiwitten erg belangrijk omdat deze nodig zijn voor het spierherstel en opbouw. Denk aan rood vlees, kip, eieren, vette vis, zuivel (melk, yoghurt, kwark) om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld worden aangevuld met een eiwitshake om wat extra binnen te krijgen. Naast eiwitten zijn koolhydraten en vetten ook erg belangrijk. Bronnen van koolhydraten zijn havermout, (zoete) aardappel en rijst. Vetten kun je bijvoorbeeld krijgen uit noten, kokosolie en avocado’s.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *